VRAGEN?
stuur een email naar pjbosse@gmail.com of bel (in Nederland) 020 2221149 (gratis, VOIP) of mobiel: +389 78 245046. Hij staat u graag te woord, gewoon, in het Nederlands!
(c)2014 KamerMedia
Huis Moeder Theresa Skopje
Peter John Bosse
Skopje
Kratevo
Route Struga naar Debar
Prilep Tabak
Stads bus Skopje
Wijnhuis Stobi
Peter John Bosse
U kunt hem inhuren om u op één van de dagtochten deskundig te begeleiden. Zo weet u zeker dat u niets mist en het is ook nog eens erg gemakkelijk: hij regelt alles voor u! Dat geldt ook voor de meerdaagse tochten, die hij graag voor u organiseert. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: bij een groep van maximum 6 personen betaalt u slechts 180 euro per dag, zo'n 30 euro per persoon per dag! (excl. bijkomende kosten als lunch en/of diner inclusief benzine en tolwegen). Kiest u voor een meerdaagse tocht, dan betaalt u ongeveer dertig euro per kamer per overnachting, maar slaapt u in Skopje, de woonplaats van Peter John, dan is de overnachting voor hem gratis! Voor groepen groter dan 6 personen kan hij een bus via een van onze lokale partners regelen. Prijzen zijn in dat geval op aanvraag.

Dagtochten (voor beschrijving locaties: zie reisgids, prijzen exclusief bijkomende kosten als toegangsprijzen en maaltijden):
Ohrid – Klooster Sv Naum
Langs de oevers van het meer rijden we naar dit prachtige klooster. Daarna gaan we de grens over naar Albanië en lunchen we aan de Albanese kant van het meer. We bezoeken diverse typisch Albanese steden en dorpjes en via de weg naar Struga gaan we terug naar Macedonië en Ohrid.

Ohrid – Prespa-meer
Via het mooie natuurpark Galicica en het indrukwekkende Prespa-meer (gelegen op het drielandenpunt Macedonië, Albanië en Griekenland) met zijn mooie zandstranden rijden we naar de oude cultuurstad Bitola, waar u onder andere kunt uitrusten op de terrassen van de vele restaurants.

Ohrid – Prilep - Stobi
Na bezichtiging van deze mooie tabaks-stad lunchen we in het traditionele restaurant ‘Macedonisch huis’. Daarna gaan we door naar de archeologische stad Stobi. Vervolgens wijnproeven bij het nog jonge wijnhuis Stobi.
Ohrid – Struga – Debar – Mavrovo – Galisnik
Wij rijden over een unieke oude weg waar we (voor en na de stad Debar) een tweetal stops maken: bij het spa-centrum en bij het bijzonder indrukwekkende klooster van Johannes de Doper (Bigorski), dat we uitgebreid bezoeken, daarna door naar wintersport en zomer resort, stuwdam en en meer van Mavrovo, doorgaan naar Galisnik, hoogste stad in de Balkan en een stop bij de schaapsherders.
 
Alle dagtochten ism Drim agency
Ohrid – Skopje
Via de hoofdweg rijden we naar Skopje en stoppen we na een kleine drie uur rijden net voor de Macedonische hoofdstad bij het stuwmeer van Matka, waar een rondvaart gemaakt kan worden. Daarna gaan we verder naar Skopje, waar we de oude bazaar bezoeken en van een lunch genieten in de oude stad. Daarna gaat het lopend over de oude stenen brug naar het grote stadsplein (Plostat) en naar het huis van moeder Theresa, die in Skopje geboren is. We bekijken het oude treinstation waar de klok nog staat op de tijd van de derde verwoestende aardbeving van 1963. Terug naar Ohrid of, bij een tweedaagse tocht, gaan we via Kumanovo richting Kriva Palanka, een grensstadje bij Bulgarije. Na een hotelovernachting vertrekken we naar Kratovo (stad in de vulkaan) en onderweg bezoeken we de ‘Vallei van de poppen’ (Valey of the Dolls). Lunch in Kratovo en daarna een bezoek aan textielstad Stip. Via Stip naar de steden Veles en via Bitola weer terug naar Ohrid.
Dit een slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Peter John bespreekt ze graag met u, om ze zo naar uw wensen aan te passen. (Bijna) alles is mogelijk!

TIP: het is ook interessant om kleine medische ingrepen in Macedonië te laten verrichten. De prijzen liggen er veel lager dan in Nederland en België, terwijl bijvoorbeeld de tandheelkunde in Macedonië goed staat aangeschreven. De kronen kosten hier, inclusief behandeling, slechts zo’n 75-150 euro per stuk. Het plaatsen van kronen kost zo'n 7 dagen
VRAGEN:
stuur een email naar pjbosse@gmail.com of bel
(in Nederland) 020 2221149 of mobiel: +389 78 245046. Hij staat u graag te woord, gewoon, in het Nederlands!
Zoals we in de reisgids hebben beschreven, is Macedonië méér dan alleen het meer van Ohrid… Daarom hebben we een aantal interessante dagtochten samengesteld die vanuit Ohrid gemaakt kunnen worden. Zij worden hieronder en (deels) in de reisgids beschreven.
U komt op de mooiste plekken van Macedonië dankzij medeauteur Peter John Bosse, die jarenlang als reisgids en vertegenwoordiger van diverse Nederlandse touroperators heeft gewerkt. Hij woont al vanaf 1974 in voormalig Joegoslavië en vanaf 1988 in Macedonië, het land dat hij op zijn duimpje kent.
index006007.jpg
Rond reis Oost Macedonie 2/3 dagen
Dagtochten aanbod
reisgids - dagtochten
met Peter Bosse als gids!
auteurs
video's
links
home
nieuws
bestel
foto's
dagtrips
auteurs
links
foto's
Dagtrip met Peter Bosse
Mid week Skopje
dagtrips
home
Laatste nieuws
Facebook
nieuws
video's
Ohrid en overig Macedonie (op voorraad)
Reisgids heel Macedonie (nog niet leverbaar)
bestel
Skopje
Ohrid
Struga
Mavrovo
Bitola
Prilep
Stip
Berovo
Tetovo
Overig Macedonie
aanbevolen